Instalatia mobila de tratare prin stabilizare a deseurilor

Instalatia folosita are un sistem de construcţie este modular-containerizat astfel încât întreaga instalaţie poate fi transportată de pe un amplasament pe altul.

Stabilizarea deseurilor cu continut de substante periculoase de tipul hidrocarburilor/metalelor grele, prin adaugare de lianti hidraulici, implica mixarea liantilor hidraulici in forma controlata in mediile contaminate precum sol, sedimente, namol sau alte deseuri industriale, prin folosirea mixerelor, preomogenizatoarelor aflate in dotarea noastra.

In cazul in care este necesar, pot fi folosite de asemenea tocatoare si site mobile, pentru uniformizarea materialelor inainte de a fi introduse in instalatie.

Tehnicile de stabilizare/solidificare sunt folosite la nivel international pentru a preveni sau minimiza contaminarea mediului prin producerea unui amestec solid, cu caracteristici imbunatatite de manipulare, cu arie specifica de transfer a contaminantului redusa, cu reducerea mobilitatii contaminantului atunci cand este expus la fluide, si cu legarea contaminantului intr-o forma netoxica.

In urma tratarii, rezulta un deseu inert care este analizat in scopul monitorizarii si indeplinrii criteriilor de acceptare la depozitare in depozitele de deseuri periculoase sau nepericuloase.

Materialul stabilizat este analizat, pentru a fi stabilita destinatia acestuia. Daca parametrii nu sunt atinsi, procesul de tratare este continuat pana la atingerea acestora. In functie de parametri, acesta transporta catre celula de depozitare deşeuri nepericuloase pentru a fi folosit ca strat de acoperire sau se va preda la o societate autorizată pentru tratare/valorificare.